De beste gratis spellen op je telefoon

woensdag 20 april 2016 youfone-gaming Iedereen heeft op zijn minst één spel op zijn of haar smartphone staan. Spelletjes spelen op de smartphone is voor veel mensen dan ook een grote hobby. Ontwikkelaars spelen hier handig op in door spellen betaald aan te bieden of er op een andere manier geld aan te verdienen. Reden voor ons om deze gratis spellen, voor zowel Android als iOS, uit te lichten. Er is voor ieder wat wils: van retrogames tot grafische hoogstandjes. Dat wordt uren speelplezier! Stack
De game ‘Stack’ is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Bij dit spel is het de bedoeling dat de speler zoveel mogelijk blokjes op elkaar stapelt. Zit het ene blokje niet precies op het andere blokje? Dan breekt er een stuk af en wordt het volgende blokje kleiner. Op een gegeven moment blijft er niets over. Het blokje zal dan naast de anderen vallen. Het spel is dan afgelopen.
 
Het is dus een soort omgekeerde Jenga. In plaats van dat de speler blokjes verwijdert, voegt hij deze alleen maar toe. In de nieuwste update kun je zelfs spelen voor wiebelige, gouden en retro blokken.
 
Slither
Wie graag tegen anderen wil spelen kan Slither eens proberen. Misschien ken je het spelletje ‘Snake’ nog wel van vroeger. Slither doet er erg aan denken. De speler is een slang die zo groot mogelijk moet worden door met zijn hoofd een andere slang aan te raken. De andere slang verdwijnt dan, waardoor deze opgegeten kan worden. Zelf wordt de speler daar groter, dikker en langer van. Hoe groter en dikker, hoe gevaarlijker de speler wordt voor anderen.
 
Wint standaard de grootste slang? Niet per se. Een grote slang kan namelijk maar zo verdwijnen als deze wordt aangeraakt door een kleine slang. Dit spel kan online gespeeld worden, waardoor het mogelijk is tegen spelers van over de hele wereld te spelen.
 
Piano Tiles
Vroeger wilden onze ouders maar wat graag dat we op pianoles gingen. Wie de pianoles nog graag eens op een leuke manier wil inhalen kan Piano Tiles installeren. Dit spel is beschikbaar voor zowel Android als iOS en is helemaal gratis.
 
Bij Piano Tiles verschijnen rechthoeken in beeld. Ze vallen naar beneden en maken een geluid zodra de speler er op drukt. Het is de bedoeling alleen op de zwarte rechthoeken te drukken. Dit zijn namelijk de toetsen van de piano. Op die manier speelt de speler zelf een lied. Wordt er op een witte toets gedrukt? Dan is de speler af en is het spel voorbij. Als een lied wordt uitgespeeld komt een nieuw lied beschikbaar.
 
Snappy Bird (iOS) en Floppy Bird (Android)
Veel mensen kunnen zich ongetwijfeld Flappy Bird nog herinneren. Het spel waarbij de speler op het scherm moet tikken om een vogeltje hoog te houden en tussen allerlei obstakels te manoeuvreren. De ontwikkelaar van Flappy Bird ging aan zijn eigen succes ten onder en wilde nooit meer herinnerd worden aan zijn eigen creatie.
 
Daarom zijn andere ontwikkelaars met zijn idee aan de haal gegaan. Floppy Bird (Android) en Snappy Bird (iOS) speel je op dezelfde manier als Flappy Bird: tik op het scherm en houd het vogeltje hoog!
 
Color Switch
Color Switch klinkt als een ingewikkeld spel, maar dat is juist wat het zo verslavend maakt. Een ontwikkelaar uit Frankrijk kwam met het lumineuze idee een spel te ontwikkelen waarbij de speler een bal door allerlei obstakels moet tikken. De bal verandert dan van kleur. De bedoeling is het kleurenpatroon op ieder obstakel te volgen om erover heen te kunnen gaan.
 
Gaat de speler door de verkeerde kleur? Dan is de ronde afgelopen en moet de speler helemaal opnieuw beginnen. Gekmakend, maar succesvol: deze game is inmiddels al bijna 320.000 keer gedownload.