Snel nog wat kerstrecepten nodig? Deze app biedt hulp!

donderdag 21 december 2017 blog Het is nu nog een paar nachten slapen, en dan is het zover: Kerstmis 2017. Dat betekent een hoop cadeautjes, een flinke portie gezelligheid, samenzijn en… Het kerstdiner! Nu ben je waarschijnlijk volledig in paniek, want moet je maken? Gelukkig zijn er een paar handige apps om je snel wat tips te geven voor een heerlijk kerstdiner. Appie
We beginnen met de app van onze eigen Albert Heijn. Als je dit jaar snel klaar wilt zijn met het inslaan van de ingrediënten, gaat deze app je helpen. De app zorgt ervoor dat je alle spullen heel snel in de supermarkt kunt vinden. Maar het handigste is natuurlijk het ingebouwde receptenboek. Op die manier kun je iets lekkers klaarmaken met de spullen die je hebt gekocht.

Ook met kerst denken we graag om de kleintjes en daar heeft Albert Heijn aan gedacht. De app wijst namelijk ook op kortingen. Zo bespaar je nog even wat geld voor het nieuwe jaar. Of voor vuurwerk, natuurlijk. Appie is te downloaden voor iOS en Android.

Jamie Oliver’s Recipes
Ben je gek op koken? Dan zijn simpele gerechtjes te gemakkelijk voor je. Jamie Oliver heeft allerlei heerlijke kerstrecepten voor de gevorderde kok. De app is niet gratis, maar kost maar 7,99 euro. De app is elke cent waard, want deze recepten vind je nergens anders.

Verwijder de app na de kerstdagen niet, want de app past zich automatisch aan bij de tijd van het jaar. Deze app zorgt er dus niet alleen voor dat je met kerst gebakken zit, maar ook de rest van het jaar. Jamie Oliver’s Recipes is alleen te downloaden voor iOS.

Tasty
Tasty is een encyclopedie van gerechten. Je vindt gerechten in allerlei categorieën, niet alleen voor kerst. Deze app geeft je net even dat ene beetje meer. In de kerstperiode pakt Tasty uit met speciale recepten. Extra handig is de lijst met benodigde ingrediënten, die je als een soort boodschappenlijstje kunt gebruiken. Tasty is te downloaden voor iOS en Android.

Kitchen Stories
Volgens Kitchen Stories kan iedereen koken, dus ook jij! Ook als je geen chef bent, kun je alsnog een lekker gerecht klaarmaken. Dit jaar verras jij iedereen met het kerstdiner. Kitchen Stories heeft namelijk handige video’s, zodat je als beginner kunt zien wat je precies moet doen. Zelfs de basisdingen worden uitgelegd. Of het nu gaat over het snijden van paprika’s of het fileren van een vis. Andere apps leggen je deze dingen vaak niet uit.

Wat de  app nog leuker maakt, is dat je iedere dag inspiratie krijgt voor je kerstdiner. Je hoeft eigenlijk niets zelf uit te zoeken. Je vrienden en familie verrassen wordt zo wel heel makkelijk. Kitchen Stories is te downloaden voor iOS en Android.

Oh She Glows
Koken is soms al een flinke uitdaging op zich. Maar dan moet het er ook nog eens netjes uitzien. Zeker tijdens het kerstdiner, want daar maakt iedereen een foto van, om op Facebook of Instagram te zetten. De app Oh She Glows is meer dan alleen een receptenapp. Het besteedt ook aandacht aan de presentatie van je kerstdiner.

Met deze app zul je zien dat ook jij een toppresentatie kunt neerzetten. Je gasten zullen het bijna zonder vinden om op te eten. Oh She Glows is te downloaden voor iOS en Android.