De beste apps om geld mee te besparen

dinsdag 29 maart 2016 Youfone bespaar geld Of je nu aan het sparen bent of gewoon meer inzicht wilt in- en uitgaven, je telefoon helpt je erbij. Er zijn voldoende apps op de markt die gratis diensten aanbieden of korting geven op bepaalde producten. Besparen doe je voortaan dus met deze apps! Whatsapp en Skype
Betalen voor je sms berichten hoeft echt niet meer altijd. Met diensten als Whatsapp en Skype kan je vrijwel kosteloos berichten versturen naar ontvangers die van dezelfde app gebruik maken. Je sms’t voortaan dus bijna gratis! Je moet wel eenmalig 79 cent betalen met de iPhone en per jaar één euro voor de app op Android. Voor de rest kan het alleen nog maar data kosten, en zelfs dat hoeft niet het geval te zijn. Slimme gebruikers sluiten zich aan op een wifi-netwerk voordat ze gebruik maken van de gratis diensten van Skype en Whatsapp. Het is ook mogelijk om digitaal te bellen over internet met de apps alleen blijft de kwaliteit via een telecom provider een stuk beter.

Aanbiedingen in kaart
Waarom zou je nog de volle prijs voor producten betalen als je ook eenvoudig met korting de winkel uitstapt? Er zijn verschillende apps op de markt die de aanbiedingen uit reclamefolders op een rij zetten, waardoor gebruikers in enkele seconden kunnen zien waar ze moeten zijn voor de goedkoopste aanbiedingen. Op zoek naar een nieuwe mascara, pampers of televisie? Aanbiedingen van bijna alle winkels, bijvoorbeeld drogisterijen, elektronicawinkels of bouwmarkten, zijn te vinden in de gratis app van Reclamefolders. Weten bij welke supermarkt de boodschappen het beste gehaald kunnen worden? Ga dan voor gratis apps als Aanbieding of Koken met aanbiedingen!

Parkeren zonder boete
Ook altijd bang dat je te laat terug bent bij je auto en een boete onder de ruitenwisser vindt? Dat hoeft niet meer met de apps die helpen bij het parkeren. Apps als Yellowbrick, Stadsparkeren en ANWB stellen de gebruiker in staat om achteraf pas te betalen. Zodoende wordt er geen cent meer te veel betaald en worden boetes voorkomen. Bovendien zorgen sommige apps, zoals die van Yellowbrick, er ook voor dat je binnen een mum van tijd een goedkoop parkeerplekje vindt. Zo betaal parkeer je echt lekker voordelig!

Check de balans
Een echte spaarder checkt zijn of haar bankaccount regelmatig. En dat kan natuurlijk eenvoudig door de app van je bank te installeren! Zo weet je altijd hoe je ervoor staat en wanneer het moment daar is om even op de rem te stappen. Soms bieden apps van banken ook de mogelijkheid om een huishoudboekje bij te houden, zoals de app Tim van ING. Daarnaast zijn er ook nog apps, zoals AFAS Personal of Cashflow Manager, die als digitaal huishoudboekje fungeren. Ideaal dus voor als er meer inzicht in de in- en uitgaven moet zijn om vervolgens een spaarplanning te kunnen maken.