Tips voor het vinden van een goedkoop abonnement

donderdag 25 augustus 2016 blog Op zoek naar een goedkoop mobiel abonnement? Dan ben je bij Youfone aan het juiste adres. Youfone biedt alleen sim only abonnementen aan. Dat zijn abonnementen waarbij je geen toestel geleverd krijgt. Daardoor kan de prijs laag blijven. We leggen graag uit hoe jij het meest geschikte abonnement vindt. Het maandelijkse verbruik schatten
Om het abonnement te vinden dat bij jou past, is het goed om jezelf af te vragen hoeveel jij belt, sms’t of internet. Meestal zijn het aantal belminuten en sms’jes wel goed in te schatten, maar met mobiel internet wordt het vaak al wat ingewikkelder. Voor een gemiddelde gebruiker geldt dat een abonnement van 250 belminuten en sms’jes en 1000 MB internet wel genoeg is, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. 
 
Wie wil weten hoeveel zijn of haar verbruik is, kan het beste het huidige abonnement bij de huidige provider er even bij pakken. Moet er altijd bijbetaald worden? Dan is het beter voor een groter abonnement te kiezen. Altijd belminuten, sms’jes of MB’s over? Dan kan er het best een soortgelijk abonnement of zelfs voor een kleiner abonnement gekozen worden. Wie al een abonnement bij Youfone heeft, kan het verbruik bekijken in de app.

Mobiel internet
Per ongeluk voor te weinig MB’s gekozen? Geen probleem! Via My Youfone is het mogelijk om bundels toe te voegen en te verhogen. Het kan zijn dat je even moet wachten, dan kun je het best in tussentijd Wi-Fi gebruiken.
 
Met Wi-Fi blijft het dataverbruik laag en wordt het datalimiet minder snel bereikt. In de meeste restaurants, café’s en openbare gelegenheden is Wi-Fi beschikbaar. Het is helaas wel minder veilig dan een eigen verbinding. Daarom kun je het doen van bankzaken en het lezen van zakelijke e-mail beter bewaren tot je weer een eigen verbinding hebt.

3G of 4G?
De laatste jaren is mobiel internet flink ontwikkeld. Tegenwoordig kunnen we in Nederland razendsnel surfen op 4G. Of 4G iets voor jou is, hangt vooral af van waar je de smartphone voor gebruikt.
 
Wie vaak video’s kijkt op YouTube of liedjes streamt via Spotify, kan het best een groot abonnement met 4G kiezen. Het laden van de filmpjes en liedjes duurt dan niet lang. Onderzoek wel eerst of de smartphone 4G ondersteunt. De meeste nieuwe toestellen hebben een ondersteuning voor 4G.

Voor reizigers: de buitenland bundel
Dat bellen, sms’en en internetten in het buitenland duur is, weet iedereen. Voor de reiziger hebben we daarom de buitenland bundel en de EU bundel geïntroduceerd. Daarmee wordt mobiel gebruik in het buitenland een stuk betaalbaarder.
 
Met de EU bundel kan er voordelig gebeld, gesms’t en geïnternet worden binnen de Europese Unie. Voor slechts 2 euro per dag biedt de bundel 50 belminuten, sms’jes of MB’s per dag.
 
De gewone buitenland bundel is wereldwijd. Daarmee kun je tot wel 50 procent op de kosten besparen. Wat de tarieven en de kosten van de bundel zijn, hangt af van naar welk land je reist.

De duur van het contract
Contracten worden opgesteld met regels. Niemand houdt er van om lang aan een contract vast te zitten. Dat weten wij bij Youfone ook. Daarom bieden wij de mogelijkheid om voor een maand een contract af te sluiten. Wie daarvoor kiest, kan er iedere maand voor kiezen om op te zeggen en voor een andere aanbieder te kiezen.
 
We gaan er natuurlijk voor om iedereen zo blij mogelijk te maken en te houden, dus voor de echte Youfone-fans bieden we ook een tweejarig contract aan. Daarmee profiteer je van lagere tarieven en kan er flink bespaard worden. Zo hoef je nooit meer te veel te betalen voor mobiel bellen, sms’en en internetten.