fit worden voor de zomer

woensdag 7 maart 2018 fit worden voor de zomer Fit worden voor de zomer? De meeste mensen weten niet waar ze moeten beginnen of hebben niet eens zin om te beginnen. Daarom zijn er een paar apps bedacht die het sporten en het letten op je voeding leuker maken. Youfone heeft er een paar op een rij gezet. Weet je je goede voornemen nog? Gezonder eten, meer sporten? Hoe gaat het ermee? Houd je het een beetje vol? De kans is groot dat je je goede voornemen al weer was vergeten. Om te voorkomen dat je in de stress schiet als de zon straks weer hoog aan de hemel staat en de temperaturen oplopen, een reminder van ons: misschien is sporten en gezond eten toch echt een goed idee. Jaag jij die killer body voor in de zomer na?

Runkeeper (iOS en Android)
Runkeeper is één van de populairste manieren om fit te worden voor komende zomer. De app wordt wereldwijd al door meer dan 30 miljoen mensen gebruikt. Het is niet zo gek dat deze app zo populair is, want het is een soort runcoach op je mobiel. Met de app houd je je hardlooptrainingen, wandelingen, fietsritten en trektochten bij. Dat kan heel gemakkelijk met de GPS van je iPhone.

Hardlopen wordt leuker door de audiobegeleiding op je oordopjes. Je hoort informatie over je voortgang en andere data. Daarnaast kun je ook je favoriete muziek afspelen terwijl je traint. Koop je ook nog een paar sensoren, dan kun je je hartslag meten en na de training uitgebreide analyses maken. Met LIVE-kaarten kun je ook nog eens live laten zien waar je loopt. Daarvoor moet je dan wel Runkeeper GO! aanschaffen. De gewone versie kun je gratis downloaden voor iOS en Android.

CARROT Fit (iOS)
Bij Youfone houden we wel van een beetje humor, dus vinden we CARROT Fit echt een app die we eventjes in de belangstelling moeten zetten. Naar eigen zeggen is het een ‘Sadistische app met één simpel doel: maak van je uitgebreide karkas een sporterslichaam’.

De coach van deze app doet alles wat nodig is om je weer fit te maken: bedreigen, inspireren, belachelijk maken en zelfs omkopen. Dat zie je terug in bijvoorbeeld de ‘7 Minutes in Hell Workout’. Daarin moet je allerlei gekke, maar leuke oefeningen doen om vet te verbranden. 

De app is briljant om op een verantwoorde manier af te vallen, want als je te veel afvalt wordt de coach boos. Val je te weinig af, dan kan ze wat gemeen worden, om je weer te motiveren. Kortom: geen app voor watjes, maar wel voor mensen met humor, zelfspot en doorzettingsvermogen. Deze app kost ongeveer 4 euro en is alleen beschikbaar voor iOS. 

Fitocracy (iOS en Android)
Een wat serieuzere app is Fitocracy. Deze app werkt samen met fitnessexperts, zodat je je doelen ook daadwerkelijk behaalt. Je kunt elke workout bijhouden door de workouts uit de app te gebruiken, of door zelf een paar te bedenken.

De app heeft een vrij uitgebreide community, waar je andere mensen kunt ontmoeten die aan het fitnessen zijn. Fitocracy helpt je gemotiveerd te blijven en je oefeningen een succes te maken. Je kunt namelijk ook punten verdienen en de ‘draak van de luiheid’ proberen te verslaan. Fitocracy is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Lifesum (iOS en Android)
Fit worden doe je niet alleen door te bewegen, maar ook door goed te eten. Met Lifesum kun je je voedings- en gezondheidsgewoontes bijhouden. Er staan talloze dieettips en recepten in. Natuurlijk zijn er ook wat fitnesstips te vinden.

De app staat vol met deskundige adviezen over gezond eten en je kunt ook gebruikmaken van de calorieënteller. Je krijgt zo nu en dan ook herinneringen dat je veel water moet drinken en regelmatig moet eten. Zo is het net alsof je altijd een coach bij je hebt.

Heb je een iPhone? De app werkt samen met HealthKit. Je kunt gegevens over voeding en training exporteren. Op die manier heb je al je gegevens netjes bij elkaar en kun je altijd je voortgang zien. Lifesum is gratis voor iOS en Android.

Gymbook (iOS)
Laten we eerlijk zijn: stiekem dromen we allemaal een klein beetje van een getraind lichaam op het strand. Met GymBook kun je die droom werkelijkheid laten worden. Deze fitness app laat je namelijk workouts bedenken, ze bijhouden en ze analyseren. Je kunt ook kiezen van 50 vooraf ingestelde oefeningen. Daarbij kun je zien welke spiergroepen getraind worden.

Met de app kun je ook bijhouden hoe je lichaam eruit ziet. Denk bijvoorbeeld aan gewicht, vetpercentage en lichaamsomvang. In een interactieve grafiek kun je dan je voortgang zien.

Goed om te weten: de app is ontwikkeld door experts. Het helpt als je al een beetje van fitness afweet en elke workout is persoonlijk. Sommige workouts zijn dus niet voor jou geschikt. Je kunt ook je wearable koppelen aan deze app. De app is gratis te downloaden voor iOS.