5 tips om te besparen op mobiele telefoonkosten

dinsdag 15 maart 2016 Youfone geld besparen De maandelijkse telefoonkosten zijn vaak een stuk hoger dan nodig. Door je telefoon slim te gebruiken kan je makkelijk geld besparen. 1. Gebruik wifi
Het bekijken van filmpjes, afspelen van muziek en downloaden van apps verbruikt veel data. Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk gebruik maakt van een wifi-netwerk. Let er bij het gebruik van openbare wifi-netwerken wel op dat je geen persoonlijke handelingen verricht. Schakel bijvoorbeeld bij het bankieren over op het 3- of 4G netwerk en gebruik je databundel, in verband met de veiligheid.

2. Apps voor kosteloos bellen en berichten
Skype en Whatsapp zijn goedkope apps om mee te bellen en smsen. De eenmalige aanschafkosten zijn nog geen euro! Daarna kost bellen of berichten sturen alleen data. Wanneer de mobiele telefoon is aangesloten op een wifi-netwerk is het helemaal gratis. Een mooi alternatief om geld mee te besparen als je naar het buitenland belt!

3. Installeer gratis apps
Probeer altijd eerst de gratis versie uit van een app. Soms blijkt achteraf dat de app tegenvalt of dat de gratis versie goed genoeg is om de gewenste handeling mee te verrichten. Let wel goed op of er geen extra kosten zijn verbonden aan het gebruiken van extra opties. Vooral kinderen hebben dit meestal niet direct door.

4. Ga voor een sim-only
De basis van lage maandelijkse telefoonkosten ligt in een slimme abonnement keuze. Bespaar bijvoorbeeld door niet een nieuw toestel maar alleen een simkaart aan te schaffen. En kies een provider waarbij je zelf het bel- en dataplafond kan instellen zodat je niet voor ongewenste verassingen komt te staan.

5. Kies het juiste toestel
Denk bij de aanschaf van een nieuw toestel goed na over je gebruikersgedrag. Niet iedereen heeft alle mogelijke en meest recente functies nodig. Ga je vooral bellen, berichten sturen of spelletjes spelen? Ligt het toestel lekker in de hand? Hoe lang gaat de batterij mee? Lees recensies op het internet en vraag indien nodig altijd een medewerker om hulp bij je keuze.